Concentració de la Trobada Nacional per a l'Eliminació de la Discriminació contra les Dones (Beirut, 13 de novembre de 2011)

El passat diumenge dia 13, la Trobada Nacional per a l'Eliminació de la Discriminació contra les Dones (NCEDAW) va fer una concentració al centre de Beirut continuant la campanya, que va començar fa cinc anys, sobre el dret de les dones libaneses casades amb estrangers per atorgar la seva nacionalitat als seus fills.
A la concentració, D. Marie Nassif-Debs, va pronunciar un discurs en què criticà les posicions del govern i els parlamentaris libanesos que, des de fa més de 96 anys, donen suport a una llei va en contra de la mateixa Constitució.
Va precisar que, malgrat el paper que les dones libaneses han tingut històricament tant durant la lluita per la Independència com en la resistència nacional contra l'ocupació israeliana, les dones al Líban segueixen patint les pressions sectàries religioses, especialment en matèria d'estatut personal, i ha afegit que cada vegada és més necessari fer valer els drets de les dones i, especialment, esmenar el primer paràgraf de l'article I de la Llei de Nacionalitat de la següent manera: "És considerat libanès tota persona nascuda de pare libanès i mare libanesa".
Després va arribar el torn de Salwa Parla, casada amb un jordà, que va fer una crida a tots els libanesos animant-los a mostrar la seva solidaritat amb la campanya per canviar la llei sobre la nacionalitat.
Finalment, la mestra Wafica Mansour llegir el missatge que Soha Bechara, casada amb un no-libanès i mare de dos fills, va enviar a la Trobada Nacional.
També es va recordar que es convoca una concentració per al 10 de decembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario