XV Jornades Àrabs de Barcelona. "Les revolucions àrabs: democràcia, drets socials, laïcisme i el paper de la dona".

Dies 9, 10, 11 i 14 de maig de 2011

Dia 9-05-2011 a les 19:00 h.
El Líban: la dona per un estat laic.
Xerrada a càrrec de Marie Nassif-Debs.

Escriptora, docent i periodista libanesa i membre de la League for Lebanese Women's Rights (LLWR). També ha estat membre fundadora la Lliga d’Ensenyants de Secundària i de la junta directiva de la «Trobada nacional per l'eliminació de tota discriminació contra la dona» al Líban (xarxa formada per més de 60 entitats i 40 personalitats polítiques, professionals i intel•lectuals libaneses).
Els seus articles a diferents publicacions culturals i polítiques com Al-Tariq, An-Nahj, Aujourd’hui l’Afrique, l’Humanite i An-Nidaa, així com els seus nombrosos treballs i investigacions, s’han centrat en l’estudi i l’anàlisi de la situació de la dona libanesa, i àrab en general, tant des de la vessant política i social com jurídica, educativa, laboral i cultural. També ha participat en la supervisió de diversos projectes orientats a la promoció de la participació de la dona en la vida política i en la reforma del marc jurídic libanès tant dins l’àmbit municipal com en el nacional.
Lloc: CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 Sales 12-13. Jaume I (L4)

Dia 10-05-2011 a les 19:00 h.
Les revolucions àrabs i la relació amb Europa.
Xerrada a càrrec de Kamal Hamdan.

Economista libanès i director executiu del Consultantion and Research Institute (CRI) de Beirut. És membre també del Fòrum d'Investigacions Econòmiques de la regió d'Orient Pròxim i el Nord d'Àfrica (el Caire), de l'Organització Àrab per a la Investigació Econòmica (el Caire), de l'Associació Libanesa d'Economistes i de la Unió d'Escriptors Libanesos. Autor i coautor de nombrosos estudis sobre diferents àmbits com són les polítiques de desenvolupament, el sector energètic, el sector financer, el sector públic, l'ocupació, el teixit empresarial, la participació de la dona al món laboral i les polítiques sanitàries i educatives, tant a nivell local i nacional libanès com de la regió d'Orient Pròxim.
D'altra banda, Kamal Hamdan ha estat membre de diversos comitès d'experts per al Govern libanès en qualitat d'assessor del Ministeri d'Economia i Comerç (1991 - 1992) i consultor de la Comissió Mèdica Superior de la Caixa Nacional de la Seguretat Social libanesa (2009), entre d’altres. Al mateix temps, també ha estat consultor per a diferents missions de l’Organització de les Nacions Unides en el Líban i a la regió d'Orient Pròxim i el Nord d'Àfrica.
Lloc: CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 Sales 12-13. Jaume I (L4)

Dia 11-05-2011 a les 19:00 h.
Egipte: la participació de la dona en la revolució.
Xerrada a càrrec de Farida al Nakash.

Escriptora i periodista, redactora en cap del periòdic Al-Ahaly i activista del moviment feminista i dels drets humans a Egipte. Va participar en la fundació del partit Tagamu (Agrupació) el 1976, del qual és actualment membre del buró polític.
A més de la seva activitat política en defensa de la democràcia i els drets humans i l’alliberament de les dones, i de la seva tasca periodística dins i fora d’Egipte (ha col•laborat en publicacions com l’Al-Watan de Kuwait o The Arab a Londres i ha participat en nombroses entrevistes en els diferents canals de televisió àrabs), Farida al Nakash ha desenvolupat una ingent tasca com a escriptora i promotora de l’activitat cultural i artística: ha publicat set llibres, dos dels quals versen sobre les seves experiències com a presa política entre els anys 1979 i 1981; ha traduït a l’àrab les obres de diversos autors internacionals; i ha participat com a membre del jurat en diversos certàmens de teatre, literatura i cinema documental.
Lloc: CCOO de Catalunya, Via Laietana, 16 Sales 12-13. Jaume I (L4)

Dia 14-05-2011 a les 20:30 h.
Actuació musical de Sami Hawat i el seu Grup.

Acte de cloenda de les XV Jornades Àrabs a càrrec del músic i cantautor Sami Hawat, pioner de la cançó reivindicativa en el món àrab i un ferm defensor de l'art compromès amb la societat, tot utilitzant el ritmes i estils tradicionals de la música libanesa i oriental per tractar temes al voltant dels problemes i els conflictes de la societat actual. Sami Hawat comptarà, a més, amb la col•laboració de músics libanesos de reconeguda trajectòria com Wafaa Bitar, Ahmad Khateeb i Antoine Gedeon.
Lloc: CAT Centre Artesà Tradicionàrius, Travessia de Sant Antoni, 6-8. Fontana (L3)

Organitza
Col·laboren

2 comentarios:

 1. Hola!
  una pregunta .. es pot saber si s'ha de comprar les entrades al mateix dia de l'actuació de Sami Hawat o hem d'anar a buscar-les abans i quant val l'entrada si es pot saber?!
  merci i espero una resposta.

  ResponderEliminar
 2. Hola, ahir a la conferència vau dir que dijous venia un diputat àrab del Knesset...ho vagi entendre malament o és així? es que no ho trobo enlloc!

  gràcies!

  ResponderEliminar